top of page

Information om Huay Yang

Ban Huay Yang är en liten oexploaterad fiskeby där allt rör sig i ett lugnt tempo. Hit går det inga charterresor, byn har inga hotell och är utspridda här och var i området, det finns några mindre resorter som hyr ut Bungalows. Byn präglas av lantligt lugn och enkelt thailändskt liv.

Huay Yang ligger på Thailands östkust mot Siambukten. Bangkok ligger ca 33 mil norrut och ca 50 mil söderut fast på västkusten ligger Phuket. Hua Hin en annan mycket välkänd turistort ligger 12 mil norrut. Att leva och bo i Huay Yang är fridfullt på alla möjliga sätt. Långt bort är vardagens stress som man förmodlingen vanligtvis har hemma i Sverige. Här kommer ni att leva mitt i det genuina Thailand bland vänliga och leende människor.

Här finns en vacker naturstrand med mjuk, fin sand och rent vatten som är ca 3-4 mil lång, du har stranden nästan helt för dig själv, utan att trängas med försäljare, mm. Byns barn brukar komma ner efter skolan och dyka från fiskepiren.

Restauranger finns längs stranden med jämna mellanrum om du skulle bli sugen på en matbit eller kanske bara en kopp kaffe eller kall öl. En by som måste upplevas för det går inte att förklara med ord. Allt du behöver och mer därtill finns att köpa i byn till en mycket låg prisnivå. Samtidigt finns den mesta service man kan behöva, järnvägsstation och busstation med bra förbindelser både norr och söderut. Det finns även många affärer, matställen, apotek, internet, tvätterier, resebyrå mm och framförallt dessa fantastiska marknader. I byn finns även två stora buddhisttempel.

Omgivningen är thailändsk landsbygd med jordbruk och odlingar av bland annat kokosnötter och ananas. I byn finns en mindre fiskeflotta som är stationerad i närheten av piren. Fisket i byn sker på nätterna efter mörkrets inbrott, som infaller mellan sex och sju, då havet fylls av ljuset från fiskebåtarnas lanternor. En bergskedja på ca 1500 meters höjd tronar i väster mot Burma.

I närområdet finns det många fina utflyktsmål både för sightseeing och aktiviteter.

Den närmsta större staden är Tapsaké som ligger en mil söderut och en liten större stad är Prachuap Khiri Khan ca tre mil norrut. Här finns varuhuset Tesco Lotus och Home Pro. Den är även är huvudstad i regionen. 

I byn tar man sig lättast omkring med Moped (MC), som för närvarande finns i varianterna 2-hjuliga och 3-hjuliga (sidovagns ekipage, kallad Saleng där man kan åka en hel familj med 4 personer på). Cykla kan man också göra även om det kan bli lite svettigt ibland. 

bottom of page